Thursday, December 13, 2007

Po sikur..............?!!!!!!!!!!!!!!


Ne historine e Atlantides nga Platoni ai na tregon edhe per vellezerit e Atlasit .Ne fakt ato ishin pese cifte binjakesh djemsh.Binjaku i Atlasit ishte Gaderius dhe kishte si zoterim ekstremitetin e ishullit te Atlantides.Kjo zone quhej sipas Platonit edhe ne kohen e tij pra ne shek 4tert para krishtit po me kete emer.GADERIUS.Ky vend identifikohet edhe sot me qytetin e Gadis ne Spanje .Ky qytet eshte i themeluar si thuhet nga fenikasit , por njgjashmeria e ketij emri me fjalen GADISHULL eshte vertet impresionuese.Po te shikosh edhe lokalitetin e ketij qyteti ne harte behet edhe intriguese .Qyteti Gadis ndodhet ne majen e gadishullit te Pirenejve ,jo shume larg Gjibraltarit.Shikojeni edhe vete harten.

Ne shekullin e dyte mbas krishtit historianet dhe gjeografet mendonin se Deti i Zi lidhej me ate Kaspik dhe perfundonte duke u lidhur me Detin e Ngrire te Veriut.Ato as qe e mirnin parasysh theniet e Heredotit te Famshem (babait te Gjeografise) tete shekuj me pare se Deti Kaspik ishte nje "liqen" i izoluar nga deterat e tjere.Ne qofte keshtu ne mund te mendojme se me termin apo emertimin e Atlantides si ishull Egjyptianet dhe me pas Grekerit e lashte te identifikonin vete Gadishullin e Evropes.Ne rastin e fandit duke e mare ate si nje ishull gjigand qe shtrihej ne veri perendim te detit Mesdhe.Hesapet dali tamam.Platoni thoshte se ishulli i Atlantides ishte sa shuma e teritoreve te Azise me ate te Libise(Afrikes Veriore).Permasat e gadishullit te Evropes si teresi jane pak a shume te peraferta me ato te pershkruara nga Soloni.Nje vella tjeter i Atlasit ishte edhe Mnesus .Ai identifikohet me nje perendi te lashte Kelte me emrin Dannan.

Me falni nje minut por keto vellezerit e Atlasit pa na lokalizohen neper te gjitha cepat e Evropes se lashte.A thua te kete nje kuptim e gjithe kjo?.

Vellai tjeter qe quhej Autoktone eshte ai qe une kam per zemer me shume se te tjeter.Jo per ndonje gje por ky emer deshifrohet shume lehte me gjuhen me te lashte ne Evrope "shqipen".

Autoktone=At+tok+tone.E thene me ndryshe "Ati i Tokes Tone".

Cudirat nuk mbarojne ketu te me besoni.Ato vazhdojne.

No comments: