Friday, August 31, 2007

Shenjat jane perpara syve tane.

Sic kem thene edhe me pare ne Shqiperi ndodhen shume tumula (vareza antike ) te cilat kane formen e nje Atlantis ne miniature.Shikojini vete.


Gjithashtu ajo qe me intrigon me shume eshte kjo Aplika qe do te shikoni me poshte.Ajo eshte prej ari.Nga pamja duket nje punim i paster qe tregon nje shkalle te larte teknike deshmi e nje civilizimi shume te avancuar.Ajo qe me ben shume kurioz eshte permbajtja e kesaj Aplike .Ne te ju shikoni nje reth te madh ne mes dhe dhjete te tjere te ndare ne menyre simetrike 5+5 nga njera tjetra.Sipas historise se Platonit per Atlantisin .Poseidoni u lidh me nje grua Klito dhe pati dhjete femije (pese cifte binjakesh meshkuj) nga ku u krijuan dhjete mbreterite e tjera te Atlantides.A thua kjo Aplike te perfaqesoje kete ngjarje dhe te jete nje forme embleme e dhjete mbreterive qe perbenin federaten e Atlantides.
Aplika eshte zbuluar ne nje vare te Kolonjes dhe i perket shekullit 13te-12te para krishtit. Shikoni edhe kete mask prej ari qe sigurisht i perket nje mbreti apo aristokrati.Ne te dyja anet e saj kemi nga pese rathe te lidhur me njera tjetren dhe ne pjesen e ballit kemi 8te.A thua te jene edhe keto shenja apo emblema te Atlantides.Pra pese nga njera ane dhe pese nga ana tjeter.Por perse tete ne balle?Ku jane dy mbreterite e tjera apo mbreterit e tjere?Mos haroni kjo eshte maska e nje mbreti te vdekur.Pra nje mbret me pak.U bene nente.Po mbreti tjeter?

Ja ku eshte edhe maska e tij.E ashtequajtura maska e Agamemnonit e zbuluar ne Mikene.

A thua te jete e Agamemnonit?Apo e nje mbreti te Atlantides.

No comments: