Wednesday, May 09, 2007

Konkluzionet e konferences se Atlantides mbajtur ne Milos 2005.


1.The Metropolis of Atlantis should have been located where an island used to be and where parts of it may still exist.
2.The Metropolis of Atlantis should have had a most distinct geomorphology composed of alternating concentric rings of land and water.
3.The Atlantis should have been located outside the Pillars of Hercules.
4.The Metropolis of Atlantis was greater than Libya and Anatolia and Middle East and Sinai (combined).
5.Atlantis must have sheltered a literate population with metallurgical and navigational skills.
6.The Metropolis of Atlantis should have been routinely reachable from Athens by sea.
7.At the time, Atlantis should have been at war with Athens.
8.The Metropolis of Athens must have suffered a devastating physical destruction of unprecedented proportions.
9.The Metropolis of Atlantis should have sunk entirely or partly below the water.
10.The Metropolis of Atlantis was destroyed 9000 Egyptian years before the 6th century B.C.
11.The part of Atlantis was 50 stadia (7,5 km) from the city.
12.Atlantis had a high population density, enough to support a large army (10,000 chariots, 1,200 ships, 1,200,000 hoplites)
13.The region of Atlantis involved the sacrifice of bulls.
14.The destruction of Atlantis was accompanied by an earthquake.
15.After the destruction of Atlantis, the passage of ships was blocked.
16.Elephants were present in Atlantis.
17.No physically or geologically impossible processes were involved in the destruction of Atlantis.
18.Hot and cold springs, with mineral deposits, were present in Atlantis.
19.Atlantis lay on a coastal plain 2000 X 3000 stadia surrounded by mountains falling into the sea.
20.Atlantis controlled other states of the period.
21.Winds in Atlantis came from the north (only in Northern hemisphere)
22.The rocks in Atlantis were of various colors: black, white, and red.
23.There were canals for irrigation in Atlantis.
24.Every 5th and 6th year, they sacrificed bulls.

Ajo cka me terheq me shume nga keto konkluzione eshte fakti i permasave te qytetit te Atlantides.Ajo (pika 11) ndodhej 50 stad (7.5 km) e ndare nga qyteti.Pra qendra e saj me ekstremitetet e kanaleve lundruese ishte 7.5 km.Cka nenkupton rezen e qytetit rrethor.
Ju lutem mateni rezen e gjirit te Durresit me ane te metrit tek Google Earth.Keni per tu habitur.
Rezja e gjirit te Durresit eshte pikerisht 7.5 km.
Per sa i perket pikave te tjera ato i kemi trajtuar gjere e gjate me perpara.
Nejse une po ju le me teper llogjiken tuaj ne veprim.
Ketu i keni te tera.Formen rethore te qytetit ,shkaterimin e saj nga termeti etj,etj.
Vetem mos u genjeni nga data dhe perralla e ishullit te stermadh.Mos haroni qe behet fjale per nje qytet ishull dhe jo per ne nje qytet ne nje ishull me permasat e ekzagjeruara qe nuk gjendet kerkund te pakten ne kete planet.

No comments: