Friday, November 30, 2007

Vazhdon...................


Per te vertetuar tezen se helenet e kane preardhjen nga fenikasit po ju demostroj kete tabele alphabetike qe deshmon se ajo cka them une (sigurisht edhe te tjere eshte mes e e vertete).

Ktu duket qarte se preardhja e gjuhes greke eshte fenikase semite.Sigurisht gjate viteve te civilisimit helen ajo pershkroi nje rruge te gjate huazimesh dhe transformimesh deri sa mori formen e plote te greqishtes se lashte antike qe ne njohim sot.

Ndikimi i kultures fenikase ne krijimin e kultures dhe etnise greke eshte e pa mohueshme.

No comments: